Как да направя бекъп на уеб сайта си с няколко клика?

Всеки уебсайт има нужда от надежден бекъп. Създаването на резервно копие за вашия уебсайт може да се окаже истинско предизвикателство особено, ако до този момент не ви се е налагало да правите подобно нещо.

В тази статия ще ви покажем как с няколко клика да създадете резервно копие на вашия уебсайт, което може да използвате в случай, че нещо с уебсайта ви се обърка и трябва да го възтановите.

Важно е да уточним, че стъпките описани в тази статия са приложими в случай, че контролният панел на вашият хостинг акаунт е cPanel. За повече информация относно това какъв е вашият хостинг контролен панел и как да го достъпите, можете да се обърнете към вашия хостинг провайдер.

След като достъпите cPanel, в полето за търсене напишете Backup Wizard:

Кликнете върху Backup Wizard инструмента. На следващата страница, изберете Backup опцията:

На следващата страница изберете Full Backup, за да създадете бекъп както на уебсайта, така и на базата данни към него. Ако имате имейл акаунти, те също ще бъдат включени в бекъпа:

На последната стъпка имате възжможност да изберете къде да бъде създаден бекъпа, както и да въведете имейл, на който да получите известие след неговото създаване. Ако изберете Home Directory като локация за създаването на бекъпа, той ще бъде създаден директно във вашия акаунт. За да създадете бекъп, кликнете върху Generate Backup:

Имате въпроси? Не се колебайте, да ни пишете на:

support@danielp.net

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *