Как да си направя онлайн магазин с няколко клика?

Искате да продавате онлайн? Имате нужда от онлайн магазин, но не знаете откъде да започнете? В тази статия ще ви покажем как може да създадете онлайн магазин с платформата WordPress без да имате абсолютно никакъв опит! Да, точно така! Статията е насочена към хора, които нямат никакъв опит в онлайн търговията, но искат да развият бизнеса си и да продават онлайн.

И така, какво е небходимо, за да имате работещ онлайн магазин? Това са хостинг, домейн и разбира се платформата WordPress.

Тук можете да намерите повече информация за това какво са хостинг и домейн, а тук може да разберете как с няколко клика да инсталирате WordPress на вашия хостинг акаунт.

След като инсталирате WordPress и достъпите администрацията на сайта следвайки стъпките в статията посочена по-горе, има още една много важна стъпка, която трябва да направите, за да превърнете вашия уебсайт във работещ онлайн магазин. Трябва да инсталирате плъгина:

WooCommerce

За да направите това, изберете Plugins > Add New от лявото навигационно меню, и в търсачката напишете WooCommerce:

Кликнете върху Install Now, за да инсталирате плъгина. След като бъде успешно инсталиран, кликнете върху бутона Activate, за да го активирате:

След активацията на плъгина, страницата ще се презареди, и ще ви бъде показан екран от който ще можете да направите първоначална настройка на вашия магазин:

Следвайте стъпките и попълнете данните на магазина. Когато стигнете до избор на тема, може да изберете Storefront, която е напълно безплатна. Въпреки това, тук изборът е изцяло ваш.

След като приключите с настройката, отново ще бъдете препратени към администрацията на сайта.

От менюто WooCommerce > Settings, можете да настроите:

  • Основната информация за магазина
  • Настройки свързани с вашите продукти
  • Методи за разплащане и доставка

От меню WooCommerce > Products, можете да добявате и редактирате продукти.

От меню WooCommerce > Orders, можете да преглеждате всички поръчки.

Имате въпроси? Не се колебайте, да ни пишете на:

support@danielp.net

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *